Skip to Content

Bakgrunn og motivasjon for Roboter som slåss

Et artig prosjekt du lærer masse av!

Prosjektet "roboter som slåss" er frivillig drevet, først og fremst fordi det er gøy å bygge roboter! Men også for å tilby et rammeverk for å lære om teknologi, design, bygging og produksjon med en vri som gjør det gøy å gjennomføre et robotprosjekt. En spennende avslutning der roboten enten vinner eller taper i arenaen.

Et prosjekt som dette er tilgjengelig for mange nivåer av interesserte, det være seg et skaperverksted for ungdom, skolen, eller folk som bare liker å bygge ting (slik som meg). 

For å gjøre det enda enklere å komme i gang, jobber jeg med en liten håndfull kursmoduler på denne nettsiden, som forhåpentligvis dekker de fleste tekniske og faglige temaene som kan hjelpe til med å bygge en kamprobot. Sa jeg at det er helt gratis?

Gratis nettkurs finner du her

"Praktisk læring og roboter som slåss i skjønn forening, kan du ønske mer?"

Motivasjon og bakgrunn?

Jeg har lenge vært fasinert av kamproboter, og tenkt at dette har jeg lyst til å hive meg utpå. Selv om det finnes muligheter for kamprobotinteresserte i Trondheim, har jeg ikke kommet meg over terskelen. Men jeg har lenge tenkt at Trondheim Skaperfest er en perfekt anledning til å samle en håndfull roboter og se konkurranseformatet ute i offentligheten. Kanskje kan dette bli et arrangement du vil se igjen og igjen?

Jeg er utdannet innen produktutvikling her i Trondheim. I tillegg til ingeniørutdanningen har jeg også en stor interesse av utdanningsmetodikk, og jeg er en stor tilhenger av å koble teori og praksis. Derfor har jeg utenfor jobb og studier også brukt mye tid på egen hobbybenk med forskjellige prosjekter av både elektrisk, mekanisk og analog art. Og jeg mener kamproboter er en utfordring som samler veldig mange kompetansefelt under ett prosjektformat. Det er en designkonkurranse med stor teknisk tyngde og som belønner god problemløsing, fokus og kreativitet. De tekniske prinsippene som er involvert er ikke spesielt avanserte, så det kreves ingen utdanningsgrad for å delta i moroa. 

Praktisk læring og roboter som slåss i skjønn forening, kan du ønske mer?

Ta kontakt om du har noen spørsmål